دست نگهدارید...به هر بهانهای سمپاشی نکنید!
یک کشاورز تولیدکننده محصول سالم هزینه بیشتری را نسبت به سایر کشاورزان متحمل میشود و کار بیشتری بر روی زمین انجام میدهد، اما همان سودی را کسب میکند که کشاورزان استفاده کننده سود شیمیایی کسب میکنند.
اطلاعرسانی ناقص کارشناسان جهادکشاورزی سبب میشود که کشاورزان به دلیل ناآگاهی به سمت استفاده از سموم شیمیایی بروند. معمولا کشاورزان به دنبال آسانترین راه برای کشاورزی هستند، بنابراین به سمپاشی روی میآورند و از سوی دیگر سموم شیمیایی به وفور و به صورت آزاد در بازار یافت میشود و آنان به آسانی میتوانند به آن دست یابند.
کشاورزان آنقدر از بروز خسارت بر محصولاتشان هراس دارند که حاضرند یک سوم هزینه کشت برنج را بابت سمپاشی اختصاص دهند و دیگر به گرانی سم توجه نمیکنند. به عنوان مثال کشاورزان در دوره کشت دوم تا به ثمر رسیدن محصول 9 بار از سم استفاده میکنند.
آفتها تا یک سنی قابل مبارزه هستند و آن زمانی است که میتوانند از ساقه برنج تغذیه کنند که اگر از سن مبارزه عبور کنند مقاومتها در مقابل سم افزایش مییابد و باعث میشود استفاده از سم شیمیایی افزایش یابد.